Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 μαθητές από την Γ΄ τάξη του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου.

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 μαθητές από την Γ΄ τάξη του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Στον ιερό αυτό χώρο οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιερή ιστορία του ναού, τον τρόπο αγιογράφησης και τοποθέτησης των εικόνων, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση περί ζητημάτων εκκλησιαστικής τέχνης και αρχιτεκτονικής. Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά τον πατέρα Γεώργιο για την φιλόξενη δεξίωσή του.

Υπεύθυνες της δράσης ήταν οι Σύμβουλοι σχολικής ζωής του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας, κα Σερίφη Αναστασία, Θεολόγος, και κα Τσουμάνη Ελλάς, Φιλόλογος, στις οποίες κατά το τρέχον διδακτικό έτος απαριθμείται ένα ευρύ πεδίο καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών.

Οι μαθητές συγκινήθηκαν από την βιωματική τους πρόσληψη της θρησκευτικής ατμόσφαιρας του Ιερού Ναού αποκομίζοντας γόνιμες εντυπώσεις, ειδικά ενόψει της ιερής περιόδου που διανύουμε της προετοιμασίας για το Άγιο Πάσχα.

collageagoo