Ιστορική συνάντηση του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

Ιστορική συνάντηση του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

 

Το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας είχε την σπάνια χαρά και τιμή να έχει στην Αρχιεπισκοπή των Τιράνων Αλβανίας μια μοναδική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο  Αλβανίας Αναστάσιο. Ο Μακαριώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά στον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας, κ. Κοσμά Κοψάρη,  ότι η Εκκλησία συνιστά ένα μοναδικό εργαστήριο αγάπης καλώντας όλους τους ανθρώπους να μεταλαμπαδεύουν το φως της αγάπης σε κάθε συνάνθρωπό τους.

Ο κ Κοψάρης προσκάλεσε με χαρά και ενθουσιασμό τους μαθητές των σχολείων της Αρχιεπισκοπής που επισκέφτηκε, διδάσκοντας ελληνική και αλβανική λογοτεχνία,  μαζί με συναδέλφους του σχολείου σε ειδική αποστολή, ότι περιμένουν εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό των συγκεκριμένων σχολείων της Αλβανίας να έρθουν μελλοντικά στην Πρέβεζα και να επισκεφτούν το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας σε ένα ειδικό πρόγραμμα πολιτισμικής ανταλλαγής.

Στη συγκεκριμένη αποστολή του σχολείου συμμετείχαν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας: 1) Δρ. Κοσμάς Κοψάρης, Διευθυντής του σχολείου, 2) κα Ευαγγέλου Δημητρούλα, Φιλόλογος, 3) κα Τσουμάνη Ελλάς, Φιλόλογος, 4) κα. Σερίφη Αναστασία, Θεολόγος, καθώς και 17 μαθητές από την Γ΄Γυμνασίου.

Ηταν μια μοναδική εμπειρία ζωής για όλους τους συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

IMG_3808 IMG_3809 IMG_3807