«Στον αέρα» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Πρέβεζας.

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου «στον αέρα» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας

Μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας επισκέφθηκαν τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα ΜΜΕ, τον τρόπο λειτουργίας, εκπομπής και μετάδοσης του. Τη συμβολή και το ρόλο του μέσου στη μαζική ενημέρωση και ψυχαγωγία.

Οι μαθητές Ανίτσης Κωνσταντίνος, Μανιώρος Παναγιώτης, Μπέκας Γιώργος με τη συνοδεία του Διευθυντή του Σχολείου Κοσμά Κοψάρη και των εκπαιδευτικών Αναστασία Πλακοπίτη και Καραγιάννη Θεοδόση, συμμετείχαν στην live εκπομπή “Νωρίτερα δε γίνεται» με την Αθηνά Παππά, δίνοντας τη δική τους συνέντευξη για τα ενδιαφέροντά τους, τα όνειρα και τους στόχους τους.

Μοιράστηκαν με τους ακροατές τις εμπειρίες τους μέσα από τη Χριστουγεννιάτικη παράσταση του Καρόλου Ντίκενς, την καθημερινότητά τους, την αγάπη τους για την ποίηση και την εκκλησία , ενώ “περπατήσαμε στο φως” μέσα από το ποίημα του Βασίλη Μπότσιου.

«Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν εξαντλείται μόνο εντός του σχολείου, στα θρανία, αλλά και με επισκέψεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών» είπε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του σχολείου Κοσμάς Κοψάρης και ήδη οι μαθητές έχουν επισκεφτεί το δημαρχείο, την αντιπεριφέρεια αλλά και τις κοινωνικές δομές.

Ακόμη από τους εκπαιδευτικούς έγινε αναφορά στο τμήμα ένταξης που λειτουργεί στο σχολείο, την υποστηρικτική δομή εκπαίδευσης για τις μαθήτριες και τους μαθητές των γενικών σχολείων με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το τμήμα ένταξης λειτουργεί, μόνο στο 2ο Γυμνάσιο, με γνώμονα τις ανάγκες της κάθε μαθήτριας και του κάθε μαθητή, πάντα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της γενικής τάξης, ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μαθητές στον φυσικό χώρο της εκπαίδευσής τους, το σχολείο.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας συνεχίζει να έχει πάντα την πόρτα της ανοιχτή στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρέβεζας.

Πηγή:  Δημοτική Ραδιοφωνία

IMG_2925