Το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας

Μαθητές του σχολείου μας σε διδακτική δράση στην Δημ. Βιβλιοθήκη –Ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Λ. Αργυρό

 

Μια μοναδική εμπειρία βίωσε ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας, καθώς επισκέφτηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης του Δήμου.

Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του σχολείου, Δρ. Κοσμάς Κοψάρης, η κα Πλακοπίτη Αναστασία, Φιλόλογος με ειδίκευση στην ειδική αγωγή, καθηγήτρια του σχολείου και ο κ. Καραγιάννης Θεοδόσης, Μαθηματικός με ειδίκευση στην ειδική αγωγή, καθηγητής του σχολείου.

Όπως έγινε γνωστό, στον χώρο της Βιβλιοθήκης οι μαθητές ενημερώθηκαν για εξαιρετικά ενδιαφέροντα ζητήματα τοπικής ιστορίας από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Προγραμματισμού και Τουρισμού Λεωνίδα Αργυρό, μέσα από την μικροσκοπική του εξειδίκευση στον ιστορικό καμβά της πόλης μας, ενώ η κα Κατερίνα Κορωναίου, υπάλληλος της βιβλιοθήκης, με την θερμή υποδοχή της και τις εξειδικευμένες γνώσεις της στην βιβλιοθηκονομία ξενάγησε τους μαθητές, παρέχοντάς τους σημαντικές πληροφορίες για το μεγάλο εύρος βιβλίων και εκδόσεων που διαθέτει η βιβλιοθήκη.

collage1

Μετά από αυτή την επίσκεψη οι μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους στον μαγευτικό αυτό χώρο της γνώσης.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχαριστεί θερμά τον κ. Αργυρό και την κα Κορωναίου για την πολύτιμη εμπειρία γνώσης που πρόσφεραν στους μαθητές.

collage2