Δράση Φιλαναγνωσίας

Εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία δύο καθηγητριών του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας: παρουσίαση λογοτεχνικών βιβλίων από ομάδες μαθητών του σχολείου – Συγχαρητήρια μνεία για τη δράση των δύο καθηγητριών από το Υπουργείο Πολιτισμού

 

Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου η Λέσχη Φιλαναγνωσίας του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας απαρτιζόμενη από ομάδες μαθητών της Α΄ τάξης με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς – Φιλολόγους κα Κατωγιάννη Όλγα και κα Ρέβελα Αργυρώ, παρουσίασε λογοτεχνικά βιβλία της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή. Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε ως μια δραστική προσπάθεια των δύο καθηγητριών να ανοίξουν οι μαθητές ένα παράθυρο στον κόσμο μακριά από τις οθόνες των ψηφιακών μέσων.

Να τους δώσουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο δρόμο του βιβλίου απολαμβάνοντας όμορφες στιγμές, να αποκτήσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες και ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους να έχουν γίνει πιο γεμάτοι. Και όλα αυτά όχι δουλεύοντας ο καθένας μόνος του αλλά συνεργατικά στα πλαίσια μιας ομάδας ανταλλάσοντας ιδέες και προβληματισμούς.

Η ανταπόκριση  των μαθητών, το ενδιαφέρον που έδειξαν και ο ζήλος τους απέδειξαν ότι αυτή πρωτοβουλία άξιζε και με το παραπάνω. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη ευαισθησία, παρουσίασαν βιωματικά την αναπαράσταση κατά περίπτωση του τόπου, του χρόνου και των καταστάσεων που καθιστούν τους λογοτεχνικούς ήρωες διαχρονικούς, επίκαιρους και ανεξίτηλους στη μνήμη, οδοδείκτες στο ονειρικό που πρεσβεύει η λογοτεχνία.

Στη δράση αυτή ήταν παρόντες εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολείο της Ρουμανίας που συγκινήθηκαν ιδιαίτερα με την συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως και οι εκπρόσωποι της Λέσχης ανάγνωσης Πρέβεζας, κα Κική Σακκά, κα Ευδοξία Κάκου και κα Γεωργία Βακιρτζή. Για την  συγκεκριμένη δράση, οι δύο καθηγήτριες, οι μαθητές και το σχολείο δέχτηκαν συγχαρητήρια μνεία από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση επισημαίνοντας πως η λογοτεχνία είναι διαχρονικά παρούσα στη ζωή μας.

collage__

 

untitled