Το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας συμμετέχει σε πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Λευκάδα

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας συμμετείχε σε πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Λευκάδα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

Η Α΄ Γυμνασίου επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδας όπου οι μαθητές σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας ενημερώθηκαν για την ιστορία του μοναστηριού. Υπεύθυνη της Διδακτικής Επίσκεψης ήταν η κα Ευαγγέλου Δήμητρα, Φιλόλογος του Σχολείου. Στην συγκεκριμένη επίσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η κα Γεωργίου Κων/να, Υποδιευθύντρια του Σχολείου, Φυσικός, η κα Σερίφη Αναστασία, Θεολόγος, η κα Τσουμάνη Ελλάς, Φιλόλογος και η κα Καρυώτη Αναστασία, Φυσικός.

 

IMG_1155
IMG_1153
IMG_1154
IMG_1151

 

Η Β΄ Γυμνασίου επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λευκάδας, όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα αξιόλογα εκθέματα. Υπεύθυνη της συγκεκριμένης Διδακτικής Επίσκεψης ήταν η κα Κατωγιάννη Αριστέα, Φιλόλογος. Επίσης, στην συγκεκριμένη Διδακτική Επίσκεψη συμμετείχαν η κα Κατωγιάννη Όλγα, Φιλόλογος, η κα Κατζιώτη Χαρά, Μαθηματικός, η κα Πίπερη Γεωργία, Καθηγήτρια Οικονομίας, η κα Μαυρογονάτου Δέσποινα, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας.

Η Γ΄ Γυμνασίου επισκέφτηκε το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού όπου οι μαθητές είχαν τη χαρά να εξοικειωθούν με το σύμπαν Σικελιανού. Υπεύθυνη της Διδακτικής Επίσκεψης ήταν η κα Ρέβελα Αργυρώ, Φιλόλογος. Στην συγκεκριμένη επίσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Κοψάρης Κοσμάς, η κα Πλακοπίτη Αναστασία, Φιλόλογος με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και ο κ. Καραγιάννης Θεοδόσης, Μαθηματικός με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

2Ο-ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΕYΚΑΔΑ-2-1000x570

 

 

IMG_1037(1)

 

image

IMG_1069
IMG_1064

2Ο-ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΕΦΚΑΔΑ-1

Τέτοιες δράσεις προάγουν την πολιτισμική πρόσληψη των μαθητών, ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους, τούς παροτρύνουν να συνεργάζονται στην προοπτική ενίσχυσης του συλλογικού πνεύματος. Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας.